Afecțiuni, Blog, Cuperoză

Ce este cuperoza?

Cuperoza (telangiectazie) se manifestă prin dereglări la nivel de microcirculație sanguină și nu este catalogată drept o afecțiune/boală dermatologică. De cele mai multe ori se instalează pe zona feței și atinge toate tipurile de piele. Manifestările apar sub formă de vase sanguine vizibile la nivelul epidermei cu ochiul liber și, uneori, chiar sub formă de vase sanguine sparte (angioame). Se instalează cu preponderență pe zona aripilor nasului, pomeților sau bărbiei. Din punct de vedere genetic, sistemul nervos și sistemul circulator joacă un rol important în instalarea cuperozei (uneori chiar de la vârste fragede). Nivelul de estrogen (care scade odată cu vârsta) joacă, de asemenea, un rol important. Scăderea nivelului de estrogen poate conduce spre subțierea țesutul epidermic.

Cauzele apariției cuperozei sunt următoarele: factori genetici, seboreea din zona mixtă, condiții climatice extreme (afectează mai ales persoanele cu pielea sensibilă). Expunerea excesivă la temperaturi scăzute și/sau ridicate contractă și/sau dilată vasele sanguine. Acest fapt conduce la pierderea elasticității vaselor. Pur și simplu acestea cedează și se sparg. Prin condiții climatice deosebite înțelegem: vânt, ger, presiune atmosferică ridicată sau expunere îndelungată la schimbări bruște de temperatură. Altă cauză este și consumul excesiv de alcool, tutun și cafea.

Persoanele care moștenesc o piele foarte fină, subțire și sensibilă sunt predispuse la cuperoză, mai ales dacă mănăncă constant alimente iuți sau dacă mănăncă foarte rapid, fără a mesteca alimentele corespunzător.

Fumul de țigară epuizează vitamina C din piele. Astfel, nivelul de colagen scade, iar structurile devin fragile. Mai multe despre colagen am relatat aici. În acest mod, radicalii liberi au șansă mai mare de a distruge structura capilarelor. De cele mai multe ori cuperoza este confundată cu rozaceea, dar acestea sunt două dezechilibre dermatologice complet diferite.

În prezent, cuperoza este întâlnită atât la femei cât și la bărbați chiar și de la vârsta de 20 de ani. Plafonul vârstei a scăzut datorită multitudinii de produse cosmetice agresive și degresante care modifică pH-ul pielii, sensibilizează, favorizează instalarea asfixiei pielii și forțează elasticitatea capilarelor. Astfel apar primele mici vascularizații în zona mixtă care, odată cu trecerea anilor, devin din ce în ce mai inestetice.

Beneficiile utilizării produselor Careless Beauty în cazul cuperozei:

– din prima lună de utilizare a produselor, vascularizațiile fine sunt eliminate, iar cele mai pronunțate încep să prezinte întreruperi în rețeaua ”arbore”;

– pH-ul pielii se optimizează;

– musculatura facială este mai fermă datorită compoziției vegetale biologic activă a măștilor dermato-cosmetice Careless Beauty (prin absorbția lor în piele, aceste produse vitaminiează profund pielea, stimulează producția de colagen și completează necesarul de vitamina A);

aplicarea la soare a Extractului uleios cu fructe de cătină, a Apei din fructe de cătină și a Cremei cu efect regenerator, din oră în oră, oferă o protecția UV naturală, favorizând regenerarea țesutului epidermic datorită beta-carotenului și a vitaminei C din cătină (fructe recoltate în a doua jumătate a lunii septembrie, când ajunge la maturitatea optimă și conținut maxim de vitamine).

– pielea capătă un aspect luminos și întinerit după fiecare utilizare; pielea își recapătă suplețea și elasticitatea.

Produsele Careless Beauty potrivite în tratarea cuperozei sunt: Extractul uleios cu fructe de cătină; Apa din fructe de cătină; Loțiunea pentru ten uscat, sensibil; Gomajul pentru ten uscat, mixt, pete; Masca pentru ten uscat, sensibil, cuperoză, iritații și alergii; Compresa Revitalizantă, Crema cu efect regenerator; Elixirul vegetal cu efect regenerator al pielii. Recomandăm să solicitați sfatul specialistului Careless Beauty pentru a primi schema de utilizare în caz de cuperoză.