Blog

Ridurile

ridurile

”De ce îmbătrânim? Aceasta întrebare a derutat oamenii de știință timp de 150 de ani și încă nu există un răspuns concret. Cercetătorii au pus la îndolială până și natura generală a îmbătrânirii. Este îmbătrânirea rezultatul unor limitări fundamentale asupra tuturor organismelor vii și îmbătrânim deoarece corpul nostru nu se poate împotrivii mai mult sau sunt anumite organisme programate de natura să îmbătrânească deoarece o durată de viață limitată prezintă anumite avantaje? Surprinzător, în secolul 21, încă există dezaprobări științifice cu privire la această întrebare. Această problemă are implicații majore pentru medicină. Dacă procesul de îmbătrânire este rezultatul fundamental și nealterabil al forței naturii, atunci medicina anti-aging este imposibilă și cercetările anti-aging sunt inutile și prostești. Dacă procesul de îmbătrânire este dictat de o specie cu un design specific, atunci cercetările ar putea dezvălui mijloace pentru modificarea funcționării mecanismului de îmbătrânire și, prin urmare, a îmbunătățirii tratamentul multor boli și afecțiuni legate de vârstă.

Un studiu recent a analizat parerea oamenilor asupra unor cercetări care sugerează ca îmbătrânirea nu este universală și că aceasta poate fi combătură în anumite condiții.

  1. Știați că sunt anumite specii care aparent nu îmbătrânesc cum ar fi peștele stâncă cu ochi galbeni precum și câteva specii de broaște țestoase? [26%] DA [74%] NU
  2. Știați că, la soareci și la alte organisme au fost găsite anumite gene care aparent provocă îmbătrânirea și că inactivarea acestor gene prin inginerie genetică a extins durata medie de viață cu până la 50 la sută? [30%] DA [70%] NU
  3. Știați că, limitarea aportului caloric a șobolanilor de laborator, menținând în același timp un regim alimentar a prelungit durata medie de viață cu până la 50 la sută? Rezultate similare au fost observate și la alte animale. [52%] DA [48%] NU
  4. Știați că, cercetătorii caută un medicament care ar mima efectele anti – îmbătrânire ale restricței calorice, fără a fi nevoie să se restricționează consumul caloric? Rezultatele preliminare sunt încurajatoare. [22%] DA [78%] NU
  5. Știați că, bolile care provoacă cel mai mare număr de decese sunt toate legate de vârstă? Nouăzeci la suta din americanii care au murit în 1999 au fost de peste 57 de ani. [48%] DA [52%] NU”

The Evolution of Aging, Theodore C. Goldsmith, Ediția a-III-a

De ce îmbătrânim? Această întrebare este în fond, la fel de enigmatică precum Universul. Adevărul este că avem încă foarte puține informații cu privire la mecanismul de îmbătrânire al organismului nostru. Ce anume programează acest fapt și de ce? Viața (orice celulă cu ADN) vrea să trăiască, caută să evolueze, ea nu vrea să îmbătrânească și să moară dar, totuși, acest lucru se întâmplă. În timp, va fi nevoie de o sclipire, doar de un fir de geniu pentru a păși spre alte mari descoperiri în acest sens. Ceea ceea știm foarte bine este că până la vârsta de 35 de ani organismul nostru se află într-o continuă dezvoltare după care aparent, intră într-o perioadă de „stagnare„ până la 40-45 ani iar după, ușor, ușor, intră automat în regresie. Ca întodeauna, pielea este prima care prezintă semnele schimbărilor de la nivel intern, din mediul celular. Pielea ne prezintă semnele îmbătrânirii prin deshidratare, apariția ridurilor și a petelor.

Noi, cei de la Careless Beauty, am decis să venim în ajutor cu principii active organice care să însoțească și să îmbunătățească metabolismul pielii pe tot parcurul calatoriei sale. Momentan, nu putem opri mecanismul îmbătrânirii, dar îl putem încetinii prin îmbunătățirea procesului de regenerare celulară care are loc lunar în organismul uman, la 28-30 de zile (un alt proces automat, programat sa aibă loc). Reușim acest lucru deoarece tot natura este cea care ne dă soluția. În cercetările noastre, ne-am concentrat atenția spre studiul speciilor de plante românești care și-au confirmat potențialul benefic în menținerea vitalității pielii precum și în tratarea multor afecțiuni dermatologice. O observație demnă de luat in seamă este că o singura specie de plantă (ex: Origanum vulgare – oragano) conține peste 100 de compuși biologic activi cu proprietăți antioxidante. Imaginați-vă ce combinație interesantă și ce concentrație de antioxidanți deține un produs cosmetic pur și natural alcătuit din 5-10 specii de plante. Natura oferă soluții tuturor tipurilor de piele precum și tuturor tipurilor de ten. În tratamentele anti-aging am decis să lucrăm cu anumite specii de plante. Câteva dintre aceste specii sunt: fructele de cătină (Hippophae rhamnoides), florile de măceșe (Rosa canina), florile de crin (Lilium candidum), florile de ghiocel (Galanthus nivalis), florile de violete (Viola odorata), roinița (Melissa officinalis), frunzele de mentă (Mentha aquatica), lavanda (Lavandula angustifolia),  sovârf (Origanum vulgare), fructele de afine (Vaccinium myrtillus) precum și florile de nalbă (Althaea officinalis), muguri de pin (Pinus sylvestris), muguri de brad (Abies alba).

Produsele Careless Beauty care luptă cel mai mult împotriva îmbătrânirii pielii sunt: Elixir Vegetal cu efect regenerator al pielii, o emulsie super regeneratoare alcatuită din peste 10 uleiuri eterice macerate pe extractul uleios din flori de crin (Lilium candidum); Crema cu efect regenerator, o cremă mai mult de seară care aplicată zilnic pe toată fața și cu precadere în zona ochilor, regenerează, cicatrizează și hidrateaza profund; Compresa Revitalizantă, o mască numai cu suc proaspăt din fructe de cătină (Hippophae rhamnoides), miere și argilă, potrivită tuturor tipurilor de ten și care aplicată pe toată fața, pe și sub pleoape, asigura pielii o concentrație enormă de antioxidanți naturali; Apa din fructe de cătină (Hippophae rhamnoides), o apă obținută prin procesul de distilare al fructelor cu o capacitate antioxidantă foarte ridicată care luptă împotriva deshidratării și a elasticității reduse a pielii.